Välkommen till KFUM Örebro Friidrotts hemsida

Välkommen till vår hemsida! Du hittar ett antal flikar i toppmenyn och i spalten till vänster där du kan hitta all möjlig information om hur man börjar träna med oss, om våra arrangemang, vår policy och väldigt mycket annat. Vill du ha svar på specifika frågor så är kansliet bemannat alla dagar i veckan och vi kan nås antingen via telefon eller mail.

Träna med oss

Vid Frågor:

Friidrott@kfumorebrofriidrott & 019 - 10 26 36

Påminnelse - Klubbkväll imorgon!
2018-05-23 12:23
Klubbkväll med Vårrusförberedelser torsdag 24 maj (från 16.30 - 19.00)

Imorgon, Torsdag den 24 maj är det dags för hela föreningen att packa målpåsar till Vårruset. Den aktiviteten sker i Tybblelundshallen. Förra året var det runt 240 personer som hjälpte till! För att göra det till en riktigt trevlig kväll kommer vi att tända grillen och bjuda alla som hjälper till på något att äta och dricka. Vi kommer även att dela ut klubbrekordplaketter till våra duktiga tjejer och killar som slog klubbrekord under 2017. Utdelning av klubbrekordsplaketter sker vid 18.15 imorgon!

Varmt Välkomna!
Föreläsning med Tord Wiksten
2018-05-22 16:28
Hur den mentala träningen hjälpte mig att nå en andra plats i världscupen och ett OS-Brons
Måndagen den 11 juni vid 19.00-20.30 kommer den före detta framgångsrike skidskytten Tord Wiksten att hålla en föreläsning i ämnet mental träning för våra äldre aktiva. Tord har bland mycket annat en andra plats i världscupen och ett OS-brons i bagaget. Den mentala träningen utgjorde en viktig faktor vid Tords framgångar och han vill nu dela med sig och hjälpa andra.

Föreläsningen kommer att fungera som ett sätt för er att lära känna Tord och han kommer sedan att vara en kontaktperson för er äldre aktiva i klubben om ni behöver stöd med mental träning, till ett förmånligt pris.

För vem är föreläsningen: För er födda 2003 eller tidigare

Var: Tybblelundshallen Örebro

Tid: 19.00-ca 20.30

Hur anmäler man sig: Anmälan görs till daniel@kfumorebrofriidrott.se senast fredagen den 8 juni.
Kval till JVM och damernas seriematch!
2018-05-21 15:48
Igår gick seriematchen för damerna av stapeln och efter en lång och tuff kamp slutade vi på en andra plats, fem poäng efter Täby IS. Under tävlingens gång gjordes många kämpar-insatser och vi tog hem totalt 8 individuella segrar. Vi avslutade även starkt med en seger i 4x100m stafett med en tid som endast var 13 hundradelar bort från distriktsrekord.

Ida Thunberg utmärkte sig genom att sätta nytt klubb- distriksrekord på 100m häck med tiden 13,83, en tid som även kvalificerar henne till JVM! Utöver detta slog hon till med ett stormpers i kula, vilket sätter goda förhoppningar när hon nästa helg beger sig till Ljungby för att försöka klara kvalgränsen till Nordiska.

Resultat: http://www.windathletics.se/svealandsserien2018_resultat.html
SM i halvmaraton & Damernas Seriematch
2018-05-19 21:42
Stort grattis till Josefin Gerdevåg som knep en fin 5e plats på SM i halvmaraton nere i Göteborg, i samband med Göteborgsvarvet. Tiden 1.20.46 ger styrkebesked! Med på banan var även vår starke veteran Jonas Rosengren.

Imorgon åker damerna till Sätra på seriematch och vi har ett fint lag med goda förutsättningar. Nedan följer lite information för den som är intresserad. Vi möter följande klubbar:

Div 1 kvinnor
Täby IS
IFK Lidingö
Turebergs FK
KFUM Örebro
Hellas FK
Spårvägens FK (div 2, endast ett lag i div 2 så uppflyttning möjlig)

Vår laguppställning ser ut som följande (med reservation för att någon enstaka ändring kan komma att göras):

100m Emma Jansson
200m Elin Östlund
400m Sandra Wagner