Välkommen till KFUM Örebro Friidrotts hemsida

Välkommen till vår hemsida! Du hittar ett antal flikar i toppmenyn och i spalten till vänster där du kan hitta all möjlig information om hur man börjar träna med oss, om våra arrangemang, vår policy och väldigt mycket annat. Vill du ha svar på specifika frågor så är kansliet bemannat alla dagar i veckan och vi kan nås antingen via telefon eller mail.

Träna med oss

Vid Frågor:

Friidrott@kfumorebrofriidrott & 019 - 10 26 36

Välkommen Emma Jansson!
2018-04-20 11:13
Vi välkomnar Emma Jansson till KFUM Örebro Friidrott. Emma har tidigare tävlat för Falu IK, men har nu flyttat till Örebro för studier och då har det fallit sig naturligt att börja träna med vår klubb.

Efter utomhussäsongen 2017 var Emma statistikfemma på både 100 & 200 meter. Hennes bästa tid på 100m är 11,76 och på 200m är hennes bästa tid 24,06. Emma tränar nu i samma grupp som Elin Östlund, en grupp som leds av Nils Holmdahl.

Utöver Emma har även långdistansarna Oskar Hansson & Markus Bohman bytt till vår klubb och även sprintertjejen Hanna Aabbakken.

Vi hälsar samtliga varmt välkomna!
Kasttävling på GIH i maj
2018-04-19 21:38
I veckan bestämde tävlingskommittén om att arrangera en kvällstävling på GIH onsdag 23/5. Grenarna är diskus och spjut och tävlingen anordnas för att våra aktiva ska få möjlighet att kvala in till Världsungdomsspelen.

Anmälan skall göras till friidrott@kfumorebrofriidrott.se senast ett par dagar i förväg, alltså 21/5. Tävlingen är öppen för åldrarna 12 år - Seniorer och varje klass tävlar med sin egen vikt.

Anmälan är gratis. Tävlingsstart 18:00 Spjut, ca 18:30 Diskus

Vid frågor kontakta Daniel på kansliet
Förberedelser inför Vårruset & Gubbracet 2018
2018-04-17 15:05
Hej!

Det börjar närma sig två av årets större händelser för oss i KFUM Örebro friidrott, nämligen Gubbracet som i år genomförs tisdagen den 29/5, och Vårruset som genomförs onsdagen den 30/5. Precis som tidigare år hjälps vi åt med ett antal förberedande aktiviteter och information om dem kommer här!

Marknadsföring
Vi önskar att alla våra medlemmar hjälper till med att sätta upp affischer och dela ut informationsbroschyrer. Ta med en affisch/broschyr och sätt upp på din arbetsplats! Vi har lagt fram material som ni hämtar i köket i Tybblelundshallen!

Förpacka picknick
Tallrikar/bestick/servetter/muggar mm ska packas i påsar och här hjälper alla till. (Ni kan börja packa påsar från tisdag den 17/4 och det sker vid kastområdet!)

Förberedelse av kuvertutskick till anmälda deltagare
Under veckorna 17-20 ska alla tillsammans packa kuvert med infoblad, reklam och nummerlappar till alla deltagare i loppen. Vid kastområdet i Tybblelundshallen finns material och instruktion! Varje deltagare i loppet får ett eget kuvert, så många kuvert ska packas! Hjälp gärna till under tiden som ditt barn tränar i hallen.

Klubbkväll med Vårrusförberedelser torsdag 24 maj (från 16.30 - 19.00)
Torsdag den 24 maj är det dags för hela föreningen att packa målpåsar till Vårruset. Den aktiviteten sker i Tybblelundshallen. Förra året var det runt 240 personer som hjälpte till! För att göra det till en riktigt trevlig kväll kommer vi att tända grillen och bjuda alla som hjälper till på något att äta och dricka. Vi kommer även att dela ut klubbrekordplaketter till våra duktiga tjejer och killar som slog klubbrekord under 2017.

För att packa målpåsar går det åt mycket folk, ju fler som hjälper till desto fortare blir vi klara! Anmäl er till: friidrott@kfumorebrofriidrott.se

Har ni frågor hör ni av er till oss!

Vänliga hälsningar och tack för hjälpen!

KFUM Örebro Friidrott

Bilder från utbildningen i helgen!
2018-04-16 13:47
Här ser ni lite bilder från helgens uppskattade utbildning av Anders Borgström! Anders tog oss igenom de olika kastgrenarna med grundläggande teknikdetaljer och lärde oss hur man effektivt lär in i större grupper med barn och ungdomar. På plats var både aktiva och tränare och provade på👍
Bimo Soenarso - Stipendiat
2018-04-03 19:02
Stort grattis till Bimo Soenarso som förra veckan mottog stipendium från Team Nätverket för sina fina idrottsinsatser under den gångna vintern där han bland annat vann SM guld på 60m och sprang på det fina klubb- och distriktsrekordet 6,95 för 17 åringar!
Nyheter från våra grupper
07 KFUM Grupp Grön, 18/03 21:36