Utbildningsplan för tränare
Utbudet av utbildningar är stort för friidrottstränare, vare sig om man är nybörjare eller om man har kommit en bit in på sin tränarkarriär.

Klubben arrangerar mindre interna utbildningar och kurser, medan SISU och svenska friidrottsförbundet erbjuder mer omfattande utbildningar. Det finns även möjlighet att läsa utbildningar på högskolenivå för den som verkligen vill satsa på sin tränarkarriär.

För att få kvalité på vår verksamhet och för att förbättra förutsättningarna för våra aktiva att nå sina mål som friidrottare, är utbildning för våra tränare något som vi rekommenderar till alla, oavsett i vilken ålder man är aktiv som tränare.

Länkar:

Nedan kan du läsa vilka utbildningar som finns, vem som arrangerar dem och i vilken ordning man bör läsa dem.
Här kan man hitta mer info om friidrottens olika utbildningar
Information angående kommande närliggande friidrottsutbildningar i närke och omnejd kan nås via UC-mellan.
Utbildningar från SISU i Örebro nås via denna länk eller denna länk.

Övrig info:
Om du är intresserad av att gå en utbildning så kontakta Daniel Persson på: daniel@kfumorebrofriidrott.se
Via vår kontaktperson Fredrik Ginsby på SISU kan man skräddarsy sina utbildningar och anpassa dem efter sina behov. Detta gäller även utbildningar för de aktiva.
Samtliga utbildningar är kostnadsfria för dig som tränare.
Om du får förhinder efter anmälan så kontakta oss alltid på kansliet via ovanstående mail så att utbildningspengarna inte går förlorade.

Nätbaserad föräldrautbildning via Svenska Friidrottsförbundet:

Utbildningar för juniorer/seniorer:

Utbildningar som vi kan erbjuda via SISU idrottsutbildarna:

Kost- och näringslära, Idrottsskador och rehab, Idrottspsykologi och mental träning och Ledarskap och tränarskap mm.

Ytterligare idrottslitteratur kan nås via:

Sisu Idrottsböcker, Adlibris & Bokus mm.

Starkt rekommenderad litteratur från oss i klubben:

Special Strength Training: Manual for coaches - Yuri Verkoshansky

Huvudsponsor Åstadsloppet: